Nakon odlične predstave rukometaša Medveščaka protiv Maksimir Pastele, slijedila je stanka od tjedan dana. Naši rukometaši su zasada na solidnom četvrtom mjestu zaostajući već velikih 13 bodova za RK Rudarom. Danas nas očekuje utakmica protiv Garešnice koja se nalazi na predzadnjem mjestu sa 8 osvojenih bodova. U jeku priprema za utakmicu naš kapetan Martin Vrpoljac je našao vrijeme za par kratkih pitanja.

Je’l bi nam se mogao prvo predstaviti?

Ja sam Martin Vrpoljac, imam 24 godine i igram poziciju desnog  vanjskog. Rukomet sam počeo igrati u RK Pavleki, a u Medveščak sam došao 2014. godine

Kada pogledamo godine igrača, radi se o jako mladoj momčadi, je li teško voditi i biti kapetan takve ekipe?

Ne bih rekao da je teško, dobra smo “škvadra” pa se nesuglasice lako riješe.

Prošle godine ste se borili za opstanak, ove sezone se vidio napredak, u čemu vidiš ključ toga?

Da prošla sezona nije bila bajna… Sva sreća promjenom trenera dogodila se i velika promjena u pristupu treninzima, što se i vidjelo samim početkom drugoga dijela sezone. Taj napredak se nastavio i kroz ovu sezonu napornim radom kako i trenera tako i igrača. Početkom drugog dijela sezone ostali smo bez iskusnijih igrača (Ivanković, braće Antunović) koji su davali veliki doprinos ekipi, ali njihovim odlaskom otvorila se prilika za mlađe igrače koji su svoju ulogu ozbiljno shvatili te i dalje uspješno branimo 4. poziciju na tablici. Naravno, još dosta osciliramo, ali to je normalno za mladu ekipu poput nas.

Slijedi utakmica protiv RK Garešnice, što nam možeš reći o njoj?

Kao što je i sam prvoplasirani RK Rudar pokazao, Garešnica nije ekipa koju se smije podcijeniti. Naravno da očekujemo pobjedu, ali to će biti teška utakmica u koju ne smijemo ući “labavo”.

I za kraj, ciljevi za ovu i sljedeću sezonu?

Moja želja je završiti ovu sezonu sa što manje oscilacija koje smo imali tijekom godine, te nastaviti sa radom i igračkim napretkom kako individualno tako i cijele ekipe te dogodine sigurno možemo konkurirati za nešto više od trenutne pozicije.

Hvala Martine, sretno danas!

Nema na čemu, hvala!

Današnja utakmica počinje u 19.30 u Garešnici, naravno, sutra slijedi izvještaj kako ništa ne biste propustili.

Do čitanja, sportski pozdravi!